Over Annelies

Mijn hele leven word ik al gefascineerd door mensen, dieren en natuur. Ik heb altijd een sterke verbondenheid gevoeld met alles wat er in mijn omgeving gebeurt. Als kind was ik heel gevoelig voor prikkels, geuren, smaken, en gebeurtenissen. Mijn lichaam en geest konden sterk reageren op het wisselen van de seizoenen. Daardoor werd ik door mijn omgeving niet altijd goed begrepen en ik begreep die omgeving ook niet. Er is een lang en intensief proces aan vooraf gegaan om te worden wie ik ben. Nu als volwassen en wijze vrouw weet ik met deze hooggevoeligheid om te gaan. Ik ben er volledig van overtuigd dat niets voor niets gebeurd op het levenspad dat elk mens bewandeld. Met vallen en opstaan heb ook ik mogen leren om tot de kern van mijn bestaan te komen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik ben mijn kwaliteiten en kennis gaan gebruiken en ben rond mijn 50ste levensjaar terug naar de schoolbanken gegaan. Zeven jaar lang heb ik diverse opleidingen, cursussen, nascholingen en trainingen gevolgd en deze succesvol afgesloten.

Mijn praktijk ligt in een mooi natuur gebied. Van hieruit wil ik een vraagbaak zijn voor mensen die begeleiding zoeken in een gezondere leefwijze. Dit doe ik door een totaalconcept aan te bieden dat uniek is.

Als voedingsconsulent adviseer, begeleid en motiveer ik mensen met gewicht- en/of voedingsvraagstukken op het gebied van Voeding Gezondheid en Leefwijze. Onderdeel van mijn unieke aanpak is dat ik met mijn cliënt de natuur intrek.

KOM, BEWEEG en 4 de verandering! komen de vier elementen in combinatie met het seizoen aan bod. Mijn uitgangspunt is dat cliënten zelf actief zijn tijdens mijn begeleiding, dat zorgt voor bewustwording.

Als consulent geef ik lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl en leefstijlaanpassingen.

Ik ben lesgever in voeding bij VELT, Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren. Zie hiervoor: www.velt.nu

Daarnaast mag ik mij levenscoach noemen, dat betekent dat ik ondersteuning bied in een persoonlijk proces en help om stil te staan bij verandering, verlies, pijn, verdriet, vreugde en groei. Door het toepassen van technieken en methodieken geef ik je inzicht in patronen die je leeft, in je denken en in je gedrag. Maar het kan ook fijn zijn begeleiding te hebben in het opnieuw vinden van je passie en je drijfveren, om mogelijk een andere weg in te slaan.

Door de opleiding psychosociale basiskennis voldoe ik aan de nieuwe criteria 2017 welke gesteld worden door ziektekostenverzekeraars en eindtermen PLATO. Ik heb gedegen kennis opgedaan op het gebied van de psychologie van de mens en inzichten verworven in lichamelijke processen. Het herkennen van psychische stoornissen en somatische ziekten en het zorgvuldig communiceren hierover vind ik van groot belang.

"Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt." 
Citaat uit 'De Alchemist' van Paulo Coelho